Vrei să îți iasă găluștele pufoase? Există un truc care dă rezultate spectaculoase. Iată ce trebuie să faci.
Ingrediente
- 1 ou
- 2 linguri ulei sau untură de pasăre
- 3 linguri cu vârf de griș
- puțină sare
Vezi și: Salată de vară cu paste, mozzarella şi ton. Rețeta ușoară, gata în 20 minute!
Cum se prepară
Se separă albuşul de gălbenuş, apoi gălbenuşul se bate cu puţină sare şi se lasă deoparte, să se intensifice culoarea. Albuşul se bate spumă tare. Gălbenuşul se amestecă acum cu uleiul şi albuşul, apoi se adaugă grișul în ploaie, amestecându-se uşor, ca la pandişpan, scrie pofta-buna.com.
Atenţie!!! Nu se amestecă brutal şi nu se sfărâmă aluatul, se lasă să fie pufos. Va ieşi un aluat moale. Se dă deoparte şi se lasă să se odihneasca 15 minute, timp în care grișul se umflă.
Vezi și: Cum faci cel mai crocant cașcaval pane. Rețeta extrem de simplă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu