Cum faci cele mai pufoase GOGOȘI. Dacă ai poftă de ceva bun, în acest weekend, această rețetă de gogoși pufoase este perfectă. Iată cum le prepari.
Ingrediente
200 ml lapte
20 g drojdie proaspătă/1 pliculeț drojdie uscată
25 ml ulei
1 lingură zahăr
1 ou
coaja rasă a unei lămâi și coaja rasă a unei portocale (dacă nu sunt tratate chimic)
un praf sare
450 g făină
Cum faci cele mai pufoase GOGOȘI. Topește drojdia şi zahărul în laptele cald. Adaugă 1/2 din făină, sarea, uleiul, oul şi coaja de citrice. Omogenizează şi completează cu restul de făină. Aluatul va rămâne uşor lipicios, potrivit retetepractice.ro. Dă-l la crescut, presărat cu făină şi acoperit cu un prosop de bucătărie curat.
Cum faci cele mai pufoase GOGOȘI. După 1-2 ore, când aluatul şi-a dublat volumul, răstoarnă-l pe blatul bine înfăinat şi frământă-l cu mâinile presărate cu făină, aducând marginile către interior. Întinde o foaie cu o grosime de 1-2 cm folosind sucitorul, adăugând făină ori de câte ori este nevoie. Taie gogoşile cu o formă specială sau cu un pahar cu gura largă.
Cum faci cele mai pufoase GOGOȘI. Aşază gogoşile pe platouri presărate cu făină şi lasă-le acoperite la crescut. Frământă resturile de cocă rămase după decupare şi întinde o altă foaie, procedând în acelaşi mod.
Cum faci cele mai pufoase GOGOȘI. După cca 20-30 de minute, când gogoşile au crescut iar, prăjeşte-le la temperatura mică-medie într-o cratiţă cu ulei, acoperind cu un capac imediat ce le-ai pus la prăjit. Întoarce gogoşile şi nu mai pune capacul. Pentru următoarele tranșe, procedează la fel. Scurge gogoşile de ulei şi presară-le cu zahăr pudră.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu