Salata Coleslaw merge de minune lângă o friptură delicioasă la grătar sau lângă un burger. Așa că, dacă ai astfel de planuri în weekend, ai face bine să-ți salvezi această rețetă în telefon.
Ingrediente
1 varză albă mică sau 1/2 varză mare
4 morcovi, curățați de coajă
1 ceapă roșie mare
1/2 legătură mică de mărar, cepșoară sau pătrunjel, tocat fin (opțional)
un vârf de cuțit de paprika
Pentru dressing
1 lingură de muștar Dijon
50 g de maioneză
50g iaurt, smântână sau mai multă maioneză
1-2 linguri de oțet de vin alb
Cum se prepară
Îndepărtați de pe varză toate frunzele exterioare pătate sau deteriorate. Se taie varza în două și se îndepărtează miezul cu un cuțit ascuțit. Puneți partea tăiată în jos pe un tocător și tăiați-o cât mai fin, în fâșii subțiri. Puteți folosi și o răzătoare mandolină (se taie varza în patru înainte de a o felia) sau un robot de bucătărie. Se răstoarnă într-un bol.
Radeți morcovii, sau tăiați-i în fâșii subțiri. Se adaugă în castron. Feliați fin ceapa, cât mai subțire, și adăugați-o în castron împreună cu celelalte legume, scrie temananc.ro. Se adăugă ierburile aromatice și se amestecă. Într-un castron, se amestecă muștarul, maioneza, iaurtul și oțetul. Asezonați după gust.
Se răstoarnă dressingul în bolul de legume și se amestecă bine cu o lingură mare până când toate legumele sunt acoperite de sos. Presărați paprika și serviți imediat. Se poate păstra acoperită și la rece până la 3 zile. Se amestecă bine înainte de servire.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu