Acest preparat va fi iubit până și de cei mai pretențioși. Se prepară foarte ușor, iar gustul este unul extrem de delicios.
Ingrediente
- 250 g carne tocată de vită
- 250 g carne tocată de porc
- 100 g miez de pâine
- 1 os de vită
- 2 ouă
- 2 linguri făină
- 50 g unt
- 500 ml lapte
- 2 cepe
- 1 crenguţă de cimbru
- 1 cuişor
- nucşoară
- mărar
- sare, piper
Vezi și: Friptură de post. Rețeta specială pentru cei care postesc
Cum se prepară
Din osul de vită, cimbru, o ceapă, sare, piper si cuișor se fac 500 ml de supă scăzută. Într-o tigaie cu 25 g unt se călește ceapa mărunțită. În lapte cald se înmoaie miezul de pâine, apoi se presează. În carnea tocată se pun ouăle, miezul de pâine, ceapa călită, mărar, făină, nucșoară, sare si piper. Se amestecă bine.
Se fac chifteluțe care se fierb în supa de vita. Din restul de unt, făină și lapte se fierbe un sos și se toarnă peste chiftele. Se dau un clocot. Se servesc cu legume și restul de mărar.
Vezi și: Cum faci CHIFTELE de POST. Rețeta numai bună în Postul Crăciunului!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu