Ții post în această perioadă? Îți recomandăm rețeta de chiftele de post. Iată cum se prepară.
Ingrediente
2 pahare de linte roşie înmuiată în apă 2-3 ore şi clătită şi scursă
1 sfeclă mare decojită şi tăiată bucăţi
1 ceapă mare
1/2 legătură de pătrunjel frunze curăţate şi clătite
1/2 ardei iute curăţat de sâmburi
3-4 căţei de usturoi
3-4 linguri ulei de măsline
3-4 linguri pesmet sau ovăz măcinat
ulei pentru prăjit sau o tavă tapetată cu hârtie de copt
Cum se prepară
În oala robotului se pun boabele de linte, ceapa, ardeiul iute, sfecla, usturoiul şi se acţionează până totul se transformă într-o compoziţie, potrivit gustos.ro. Se adaugă sare, piper, puţin cardamon, pătrunjelul şi uleiul şi ovăzul şi se acţionează din nou până totul se transformă într-o compoziţie unită şi se pot face chifteluţe. Se poate încinge ulei în tigaie şi prăji chifteluţe la foc mediu sau se pot coace în cuptor. Într-o tavă tapetată cu hârtie, se unge puţin hârtia cu ulei şi se pun chifteluţele cu o mână puţin umedă, se ung pe deasupra cu puţin ulei de măsline şi se coc la 200 de grade C, 22 de minute până sunt bine rumenite.
Ingrediente
2 vinete
3 ardei gras
1 ceapă roşie
100ml ulei
sare
Cum se prepară
Vinetele şi ardeii se coc, se curăţă de coajă şi se lasă la scurs, scrie bucataras.ro. Vinetele se mărunţesc puţin cu mixerul într-un castron. Se pune sare şi ulei şi se amestecă bine cu o lingură de lemn până se omogenizează. Ardeii se taie mărunt şi se pun în castron. Ceapa se toacă fin şi se pun în castron. Se amestecă toate şi se potriveşte de sare. Este foarte bună pe pâine proaspătă sau prăjită.
Ingrediente
500 g ciuperci proaspete
2 cartofi
o ceapă
100 ml smântână vegetală de soia
o lingură ulei
3-4 fire pătrunjel
sare
piper
Cum se prepară
Se opăresc două ciuperci care se taie lamele şi se pun 15 minute la cuptor. Restul se pun la fiert cu cartofii, ceapă şi apă. Se presara cu sare şi se lăsă pe foc 30 de minute, potrivit retetepractice.ro. Apoi, se mixează, se adaugă smântâna de soia şi se potriveşte gustul de sare şi piper. Ciupercile uscate se rumenesc în puţin ulei şi se aşază deasupra fiecărei porţii de supă, alături de pătrunjel.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News