Ai încercat vreodată rețeta de chiftele rusești? Dacă nu, ar fi timpul să o faci. Poate chiar weekendul acesta, când vei sta mai mult cu cei dragi. Le vei face o surpriză delicioasă. Iată cum se prepară.
Publicitate
Ingrediente
500 g carne tocată de pui
½ franzelă
1 ceaşcă lapte
2 linguri unt
sare
3 linguri pesmet
100 g smântână
1 linguriţă făină
1 legătură pătrunjel tocat
piper măcinat
1 ceapă mare
Vezi și: CÂTE MINUTE trebuie să FIERBI OUL pentru a ieși MOALE sau TARE: Timpul corect. Ai greșit până acum!
Cum se prepară
Cureţi ceapa, o tai mărunt, apoi o căleşti în unt topit şi o amesteci cu carnea tocată, franzela înmuiată în lapte şi fărâmiţată bine. Sărezi şi piperezi, după gust. Din acest amestec, faci chifteluţe cu mâna umedă, le dai prin pesmet şi le prăjeşti în unt, potrivit clickpoftabuna.ro.
Pui chiftelele într-o cratiţă mai lată, acoperi cu smântână şi laşi să fiarbă la foc mic, 10 minute. Dacă se desface smântâna, adaugi puţină făină. Când sosul a scăzut puţin, iei cratiţa de pe foc şi presari peste cotlete verdeaţa tocată mărunt. Serveşti preparatul cald.
Vezi și: Cum faci cafea vieneză. Răsfățul de weekend! Rețeta plină de aromă
GOGOȘI BULGĂREȘTI. Alternativa la SCOVERGILE românești. Ies FRAGEDE și gustoase!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu