Dacă vrei să-ți iasă fragede și pufoase clătitele, trebuie să ții cont de câteva secrete pentru aluat.
Secretele pentru clătite pufoase și fragede
1. Adăugați în aluat 1-2 linguri de iaurt gras sau smântână.
2. Folosiţi apa minerală proaspăt desfăcută, să aibă bule din belşug.
3. Când le răsturnaţi pe farfurie, după coacere, acoperiţi clătitele cu o farfurie întoarsă sau un capac.
REȚETĂ DE CLĂTITE
Ingrediente
- 6 ouă
- 300 ml lapte
- 300 ml apă minerală gazoasă
- 1 praf de sare
- 400 g făină
- 100 g unt sau ulei, eu prefer unt
Vezi și: CHIFTELUȚE italienești. Sunt PUFOASE și SĂȚIOASE. Delicioasa rețetă pe care trebuie s-o încerci
Cum se prepară
Se sparg ouăle într-un castron, se adaugă sarea şi se bat împreună 1-2 minute, până se desfac bine ouăle. Se lasă deoparte 10 minute, ca să se intensifice culoarea. Clătitele vor avea o culoare galbenă, foarte plăcută.
Untul se topeşte, făina se cerne. Se adaugă laptele şi apa minerală peste ouă, aromele. Se amestecă și apoi se adaugă untul şi zahărul. Acum se pune şi făina în ploaie şi se amestecă foarte bine cu un tel, să nu rămână cocoloaşe, potrivit pofta-buna.com.
Se lasă aluatul deoparte 20-30 de minute, la cald, acoperit. În timpul acesta, totul se omogenizează şi va „fermenta” puţin, va face bule micuţe şi nu va avea deloc cocoloaşe. Se amestecă din nou cu telul şi se pun la copt. Înainte de prima clătită, se unge tigaia cu puţin unt sau ulei, apoi nu se mai pune deloc, se toarnă aluatul direct în tigaie. Se coc la foc mic şi, când încep să se rumenească pe margine, se-ntorc.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu