Rețeta de Simit - covrigi turcești - trebuie încercată neapărat. Iată cum se prepară.
Ingrediente
480 g făină
210 g apă
60 g lapte
45 g zahăr
14 g sare
20 g ulei de măsline extravirgin
10 g drojdie proaspătă (sau 3 g drojdie uscată)
semințe de susan
melasă
Vezi și: Cum se TAIE corect VARZA, în funcție de cum vrei să o gătești. Metoda simplă
Cum se prepară
Într-un bol se adaugă făina, apa, laptele, zahărul, sare și drojdia. Se amestecă și se începe frământarea. Se adaugă uleiul de măsline și se continuă frământarea. Aluatul se acoperă și se lasă la dospit până ce își dublează volumul, potrivit retete.unica.ro.
Împărțim aluatul în bile de câte 140 de grame. Acoperim bilele de aluat cu un prosop și le lăsăm să se odihnească 30 de minute. Fiecare bilă de aluat se rulează în formă de sfoară lungă de 50 de cm.
Vezi și: Ouă cu cartofi și cârnați la tigaie. Mâncarea rapidă și delicioasă a românilor
Sfoara se pune în două, se modelează în formă de cerc și se unesc capetele până ce păstrează forma. Covrigii se transferă pe o tavă de copt tapetată cu o foaie de copt. Se lasă la odihnit 10 minute.
Într-un bol se pune puțină apă rece și un strop de melasă. Se amestecă bine. Fiecare covrig se scufundă în baia de apă cu melasă și se pun pe tava de copt. Se presară semințe de susan și covrigii se coc la 175 de grade până ce devin aurii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu