Dacă vrei să prepari quiche sau tarte sărate, dar nu îți iese niciodată crusta cum trebuie, fii atent la această rețetă!
Ingrediente
3 linguri de unt rece, de la frigider, tăiat cuburi cât mai mici
1 cană de făină albă
1/2 linguriță de sare
aproximativ 2 linguri de apă rece ca gheața
Vezi și: Cum se reîncălzește pizza corect. Ai greșit până acum! Secretul genial
Cum se prepară
Pune într-un bol toate ingredientele, mai puțin apa, apoi rupe untul cu degetele și amestecă-l cu făina, până nu-l mai simți deloc și îți rezultă o compoziție nisipoasă, care stă adunată când o prinzi în pumn, potrivit retetefine.ro. Adaugă apa pentru a lega compoziția și frământă vreo 10 secunde.
Pudrează cu puțină făină masa de lucru, apoi întinde aluatul cu un făcăleț. Pentru a ști cât de mare trebuie să fie foaia de aluat, folosește forma de tartă pe care o vei folosi pentru a măsura aluatul, dar ai grijă că foaia trebuie să-ți ajungă și pe laturile formei. După ce ai întins aluatul, rulează-l cu grijă pe făcăleț, apoi întinde-l peste tavă.
Vezi și: Salată de roșii cu cârnați chorizo. Rețeta delicioasă a lui Jamie Oliver
Acoperă toată tava (fundul și marginile ei) cu aluat, apoi, pentru a scăpa de surplusul de cocă, treci cu făcălețul peste gura tăvii. Tava nu trebuie unsă în prealabil. Cu ajutorul unei furculițe înțeapă fundul aluatului și dă tava la frigider pentru minim 30 de minute.
Cu aproximativ 10 minute înainte să scoți aluatul din frigider, încinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Scoate tava din frigider și coace aluatul pentru 15-20 de minute la 200 de grade. Scoate crusta din cuptor, apoi umple-o cu orice umplutură dorești.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu