Cum faci dovada că în noaptea de Paști 2021 ai fost la slujba de Înviere după decizia lui Bode

Bode și restricțiile de Paști 2021
Bode și restricțiile de Paști 2021

”În noaptea de 1 spre 2 mai, circulația persoanelor este permisă doar pentru participanții la slujbele religioase. Subliniez acest lucru pentru a-i ruga pe cei care nu participă la slujba de Înviere să rămână acasă", a spus Lucian Bode, ministrul de Interne.

Întrebarea este... cum? Cum faci dovada că în noaptea de Paști ai fost la slujba de Înviere?! Lucian Bode a zis să stăm acasă, în noaptea de Paști, dacă nu mergem la biserică, dar dacă ne întâlnim cu Poliția cum facem să demonstrăm că am fost la biserică?! Ministrul de Interne nu ne-a lămurit și acest aspect.

Idei pentru a demonstra că ai fost la biserică:

1. Umbli cu sfintele paşti sau anafora după tine în buzunar.

2. Ții o lumânare în mână. Aprinsă sau nu, nici nu contează, că oricum ți se poate stinge până acasă.

3. Când scoți buletinul să te legitimeze Poliția, lași să se vadă și o icoană în portofel. E clar că dacă o ai pe Fecioara la tine, nu te-ai dus să tragi o băută.

4. Îți pui o cruce la gât.

5. Umbli cu pasca după tine.

Bineînțeles, toate ”dovezile” de mai sus se pot folosi și de cineva care nu se duce la biserică în noaptea de Înviere. Așadar, declarațiile lui Lucian Bode, ministrul care spune că circulația persoanelor este permisă doar pentru participanții la slujbele religioase, nu prea au niciun suport atâta timp cât se bazează pe rugăminți.

DC News, pornind de la declarația ministrului Lucian Bode: „În noaptea de 1 spre 2 mai, circulația persoanelor este permisă doar pentru participanții la slujbele religioase. Subliniez acest lucru pentru a-i ruga pe cei care nu participă la slujba de Înviere să rămână acasă.”,  a transmis două întrebări către Poliția Română:


1. Cum se va verifica că o persoană se află în afara locuinței sale pentru a se deplasa către biserică și nu dintr-un alt motiv?

2. Cum pot face oamenii dovada că se duc la biserică? Se aplică declarația pe proprie răspundere sau se merge pe „bună-credință”?

De îndată ce vom avea răspunsul, vom publica lămuririle.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel