Cum faci economie la căldură. Ai nevoie de o folie de aluminiu. Trucuri geniale

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Ksenia Chernaya / Gustavo Fring)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Ksenia Chernaya / Gustavo Fring)

Dacă vrei să faci economie, fără să reduci căldura din casă, poți pune în aplicare câteva trucuri geniale. 

Folia de aluminiu

Tot ce ai de făcut este să pui folie de aluminiu în spatele caloriferelor de pe pereţi. Metoda te va ajuta să elimini pierderile de căldură de prin pereţii casei. Folia va izola perfect şi chiar va trimite căldura înapoi în spaţiul din casă şi nu va fi absorbită prin beton, scrie cumsa.ro.

Pentru a te bucura de rezultatul scontat, înveleşte un carton cu folie de aluminiu şi pune-l între calorifer şi perete. Obţii astfel un panou reflectorizant foarte ieftin şi eficient în ceea ce priveşte reducerea pierderilor de căldură. 30 cm de folie aşezată pe centru, în spatele caloriferului pot face minuni. Poţi folosi astfel de panouri de carton cu folie şi la geamuri, în special pe timpul nopţii. Creezi astfel o barieră termică.

La fel de eficiente sunt şi parasolarele pe care le folosim pe timp de vară la automobile.

Vezi și: Cum poți avea facturi mai mici la energie. Trucuri simple și eficiente. Vei face economie!

Facturile la energie, situație cumplită pentru români, în timp ce România ”EXPORTĂ curent electric”. ”ATENȚIE, totul a început în 2008”, dar ”acum avem CEVA”

Folia cu bule mari

Grijă mare şi la ferestre. Poţi folosi folia cu bule mari de aer. Dacă vorbim de ferestre cu un singur geam, pierderile de căldură vor fi reduse la jumătate, în timp ce în cazul celor duble, pierderile se vor reduce cu 20%. Se taie cu o foarfecă folia exact cât este dimensiunea sticlei geamului, se lipeşte pe suprafaţa lui şi creezi astfel o barieră termică.

Panouri radiante

Dacă vrei să plăteşti mai puţin la factură, alege panourile radiante! Faci economie şi ai aer curat pentru că nu produc niciun fel de gaze toxice, iar oxigenul rămâne în cameră.

Ca să nu te confrunţi cu pierderi de căldură, fă efort şi izolează pereţii locuinţe şi pe exterior, cât şi pe interior. Cea mai bună variantă este cea cu polistiren. Alţi meşteri folosesc pentru a izola pereţii locuinţei şi vată minerală. Vata minerală va reduce semnificativ costurile de încălzire.

Vezi și: Cum să ai o factură mai mică la căldură. Sfaturi pentru economii considerabile

Cum să-ți produci singur curentul electric. Vei avea facturi mai mici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel