Cum faci frișcă de post vegetală, acasă. Ingredientul special folosit. Dacă ții post însă ai poftă de prăjituri cu frișcă, iată modalitatea prin care te poți bucura de ea. Frișca de post este alternativa, iar aceste ingredient este de nelipsit. Vei avea o surpriză!
250 g năut (da, năut!)
1,5 L apă
7-8 linguri zahăr pudră
esenţa de vanilie
Vezi și: Eclere cu cremă de vanilie. Rețeta savuroasă pentru iubitorii de dulce
Cum faci frișcă de post vegetală, acasă. Ingredientul special folosit. Lasă năutul la înmuiat într-un litru de apă pentru 24 de ore, într-un vas acoperit. După ce s-a hidratat, pune boabele de năaut împreună cu alţi 1,5 L apă la fiert într-o oală sub presiune, scrie retetepractice.ro.
Cum faci frișcă de post vegetală, acasă. Ingredientul special folosit. Pune-i capacul şi dă-o la fiert la foc mare, până când auzi 10 şuierături repetate ale valvei de presiune. Redu apoi focul la minim şi lasa năutul să fiarbă pentru încă 10 minute.
Vezi și: Cum repari aluatul de eclere prea moale. Trucul care-ți salvează prăjitura
Cum faci frișcă de post vegetală, acasă. Ingredientul special folosit. Lasă oală sub presiune cu tot conţinutul să se răcească pentru câteva zeci de minute. Strecoară apoi năutul şi pregăteşte-l după reţeta preferată. Strecoară zeama şi împarte-o în mai multe forme de cuburi de gheaţă. Dă tăvile la frigider pentru câteva ore, apoi scoate-le şi pregăteşte frişca din aquafaba, căci aceasta e denumirea lichidului rămas.
Cum faci frișcă de post vegetală, acasă. Ingredientul special folosit. Topeşte 10-12 cuburişi bate-le cu zahărul (după gust!) şi esenţă de vanilie. Mixează compoziţia pentru aproximativ 15 minute, întâi la viteza mică, pentru primele 3 minute, apoi la viteză mare.
Vezi și: Cum bați albușurile spumă într-un minut. Ai greșit până acum! Trucul secret
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu