Cum faci GĂLUȘTE PUFOASE. Rețeta clasică: Așa nu-ți vor ieși tari niciodată

Vrei să faci supă de găluște dar nu aceastea nu îți ies niciodată cum trebuie? Urmează rețeta clasică! Vor ieși pufoase. Iată cum se prepară.

Ingrediente

- 2 ouă mici (de 50 de grame)

- 130 g griş de grâu

- puţină sare

- apă sau supă în care să fiarbă

Cum se prepară

Puneţi supa sau apa la fiert. Spargeţi ouăle şi bateţi-le bine cu furculiţa într-o farfurie până când se omogenizează bine şi începe să se transforme în spumă, scrie bucatarmaniac.ro

Adăugaţi grișul în ploaie, amestecând, până când se omogenizează complet. Puneţi şi puţină sare. Compoziţia s-ar putea să vi se pară prea moale. Lăsaţi-o să se odihnească 2-3 minute. Granulele de griș se vor umfla şi compoziţia se va îngroşa. Luaţi o lingură şi înmuiaţi-o în supă.

Rupeţi cu ea o bucată de aluat şi cufundaţi-o din nou în supă până atingeţi fundul oalei. Găluşca se va desprinde uşor. Repetaţi operaţiunea până introduceţi în supă toate găluştele. Lăsaţi să mai fiarbă 3-4 minute, la foc mic. Stingeţi focul şi acoperiţi supa cu un capac. Lăsaţi-o să se odihnească câteva minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel