Dacă vrei să faci găluște pufoase, această rețetă îți va fi de mare ajutor. Iată cum se prepară.
Ingrediente
2 ouă
200 g griș
un praf de sare
Cm se prepară
Separă albușurile de gălbenușuri. Bate albușurile bine, cu un tel sau cu un mixer, până când se formează o spumă tare, care nu curge din farfurie dacă o întorci cu susul în jos. Mai apoi, încorporează încet-încet gălbenușurile în spumă, amestecând cu grijă.
Acum este momentul să adaugi sarea. Adaugă grișul în ploaie și asigură-te că nu formează cocoloașe când amesteci. Compoziția de găluște ar trebui să aibă o consistență suficient de groasă la final, potrivit retete.unica.ro.
Când vine momentul să le pui în supă cu lingura, ai grijă să uzi înainte lingura cu apă sau puțină supă. Ia câte o lingură din compoziție și scufund-o în supă. Fă acest lucru până termini compoziția. Lasă găluștele să dea în clocot pentru câteva secunde. Imediat după, toarnă o cană de apă rece ca gheața peste găluște, pentru a te asigura că acestea vor fi cât se poate de pufoase.
Vezi și: De ce să ungi șniţelele cu oţet și ulei înainte de-a le prăji. Trucul este eficient
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News