Ți-e poftă de gogoși, dar nu ai vrea să stai în bucătărie prea mult? Acestă rețetă este fix ce îți trebuie.
Ingrediente
- 200 ml frişcă lichidă
- 200 gr făină albă
Cum se prepară
Într-un castron punem frişca lichidă şi apoi adăugăm făina treptat şi amestecăm până când obţinem un aluat pe care să îl putem întinde pe blatul de lucru, potrivit reteta-de-acasa.blogspot.com.
Dacă doriţi, înainte de a pune făina, puteţi adăuga şi două picături de esenţă de vanilie sau rom. Punem aluatul pe blatul de lucru sau pe masă pe puţină făină şi îl întindem foarte subţire. Tăiem gogoşelele în orice formă.
Punem o cratiţă cu ulei pe foc şi, când uleiul este încins, punem gogoşelele la prăjit. Când s-au rumenit pe o parte, le întoarcem pe cealaltă, după care le scoatem pe o farfurie pe care am pus şerveţele de bucătărie pentru a se îmbiba uleiul. Apoi le pudrăm cu zahăr vanilat sau zahăr pudră simplu.
Vezi și: Poale-n brâu. Rețeta tradițional moldovenească
Orez cu lapte. Rețeta super simplă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu