Mămăliga perfectă este un adevărat test al godpofinelor în bucătărie, mai ales dacă vorbim despre începătoare. Dacă vrei ca familia să te laude, trebuie să ții cont de 9 trucuri secrete pe care trebuie să le folosești.
1. Când pui apa la fiert, cu un praf de sare, presară şi un praf de mălai.
2. Nu aştepta ca apa să clocotească pentru a turna restul de mălai. Încearcă să anticipezi când va fierbe şi toarnă mălaiul înainte, pentru a nu se forma cocoloaşe.
3. Pentru o mămăligă mai fină, toarnă mălaiul în ploaie.
4. Dacă vrei ca mămăliga să iasă mai gustoasă, foloseşte lapte în locul apei.
5. Amestecă pe tot parcursul fierberii mălaiului, pentru a se fierbe uniform. Astfel, nici nu se va lipi
6. Adăugă o lingură de unt, după ce oprești focul. Va da o consistenţă mai cremoasă şi mai bună mămăligii.
7. Lasă mălaiul să fiarbă 30 de minute, înainte de a stinge focul.
8. Dacă foloseşti mălai de ţară, trebuie fiert cu 10-15 minute mai mult decât mălaiul din comerţ.
9. Scoate mămăliga pe un tocător de lemn, căci acesta nu va împiedica aburii din mămăligă să se ridice, iar tocătorul de lemn absoarbe excesul de apă din mămăligă.
Vezi și: Rețetă de post: Foccacia cu rozmarin. Cel mai delicios preparat, în post
Ce se întâmplă dacă pui oțet în maşina de spălat. Cel mai util truc. Economisești bani!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News