Dacă vrei să faci marțipan, această rețetă îți va fi de mare folos. Iată cum se prepară.
Ingrediente pentru marțipan
1 kg migdale măcinate fin
1 kg zahăr
500 g de cartofi fierți decojiți
4 foi de napolitană
coajă de lămâie
sirop
200 g zahăr
200 ml apă
Cum se prepară marțipanul
Cartofii se fierb până se pot pătrunde ușor cu furculița. Se pasează ca pentru piure. Se rade coaja de la o lămâie. Într-un castron se amestecă cartofii pisați, coaja de lămâie, zahărul și migdalele măcinate fin. Se frământă cu mâinile până la obținerea unui aluat compact și lipicios, potrivit retete.unica.ro.
Se tapetează o tavă de aragaz cu o foaie de copt. Se pun foile de napolitane pe foaia de copt. Cu ajutorul mâinilor umezite în apă se formează bile potrivite și se pun la distanță pe foile de napolitană. Marțipanul se coace în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius.
Prăjiturelele de marțipan se scot din cuptor după 15 minute sau după ce s-au rumenit frumos. Se lasă la răcit în tavă. Nu se ating când sunt calde pentru că își vor pierde forma. Foile de napolitană se taie cu ajutorul foarfecii de bucătărie.
Siropul se prepară într-o crăticioară, amestecând zahărul și apa la foc domol. Când siropul formează bule mari și începe să se îngroașe se dă deoparte la răcit. Marțipanul se scunfundă în sirop și apoi se lasă la scurs pe un grătar. Prăjiturelele se lasă la uscat peste noapte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News