Pe 9 martie, gospodinele fac declicioșii mucenici. Astăzi, vă prezentăm rețeta muntenească...
Ingrediente
Pentru aluat
500 g făină
200 ml apă
1/2 linguriță sare
Pentru fiert
2-3 litri apă
zahăr după gust
Pentru servit
300 g nucă măcinată
esenţă de rom
coaja rasă a unei portocale (dacă nu este tratată chimic)
coaja rasă a unei lămâi (dacă nu este tratată chimic)
esenţă de vanilie
1 plic zahăr vanilat
scorţişoară
Cum se prepară mucenicii muntenești
Amestecă făina, apa și sarea și frământă pentru a obține un aluat potrivit de tare. Întinde aluatul într-o foaie nu mai groasă de 1/2 cm. Taie mucenicii cu aparatul special în formă de 8. Pune mucenicii tăiaţi pe hârtie (sau într-o tavă), răsfiraţi, potrivit retete.unica.ro.
Lasă-i să se usuce timp de o oră. Pune pe foc o oală cu 2-3 litri de apă, cu sare si zahăr, după gust. Când apa începe sa fiarbă, dă focul mic și pune mucenicii cu grijă.
Adaugă răzătura de citrice, esenţele și zahărul vanilat și lasă-i la fiert în jur de 20-25 de minute. Mucenicii se servesc reci sau calzi, cu nucă si scorţisoară presărate deasupra.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu