Dacă vrei să faci o supă rapidă, poți încerca o rețeta care este gata în doar 15 minute.
Ingrediente
– 2 l de apă
– 400 gr de amestec de legume congelate
– 350 gr de carne tocată
– 1 linguriță de pastă de tomate
– sare, după gust
– piper negru, după gust
Cum se prepară
Turnați apa într-o cratiță de 4l, o puneți la foc și o aduceți până la punctul de fierbere. În carnea tocată, adăugați sare și piper negru, apoi amestecați. Modelați chifteluțe mici. Adăugați perișoarele în cratiță, dați apa în clocot, îndepărtați spuma și le fierbeți timp de 3 minute, potrivit retete-usoare.info. Adăugați legumele, așteptați să înceapă apa să fiarbă, asezonați supa cu sare și piper negru, adăugați pastă de tomate, amestecați și fierbeți supa timp de încă aproximativ 5 minute.
Vezi și: Ciorbă rădăuțeană, rețeta tradițională. Varianta care se prepară foarte ușor
Ingrediente
250 g costiţă afumată de porc de casă
250 g cârnaţi afumaţi de casă
1 ceapă mare tocată
2 morcovi potrivit, tăiaţi mărunt
1 rădăcină de pătrunjel şi câteva frunze
1 bucată de ţelină şi câteva frunze
2 frunze de leuştean
1 ardei roşu tăiat bucăţele
1 ardei galben tăiat bucăţele
1 ardei iute tocat mărunt
2 linguri de orez
3 cartofi curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe
150 g fasole verde (păstăi ruptă buatele)
150 g mazăre verde boabe
150 g varză dulce tocată
sare
piper
boia de ardei
1 gălbenuş şi smântână
Cum se prepară
Într-o oală mai mare pui o lingură de untură la încins, adaugi costiţa afumată tăiată bucăţele, cârnaţii de casă tăiaţi bucăţele sau după cum doreşti şi îi laşi să se călească puţin în untura încinsă, potrivit restaurantedelux.ro. Apoi adaugi ceapa tocată, morcovul tăiat, ardeii tăiaţi, căleşti totul puţin, apoi adaugi apă fierbinte şi pui şi celelalte legume în oală, orezul, sare, piper, boia şi laşi la fiert până ciorba este gata. Poţi servi ciorba ca atare sau poţi adăuga smântână amestecată cu gălbenuşul de ou. Pui verdeaţa tocată mărunt şi serveşti ciorba cu ardei iute şi pâine de casă proaspătă.
Ingrediente
500 g ciuperci proaspete
2 cartofi
o ceapă
100 ml smântână vegetală de soia
o lingură ulei
3-4 fire pătrunjel
sare
piper
Cum se prepară
Se opăresc două ciuperci care se taie lamele şi se pun 15 minute la cuptor. Restul se pun la fiert cu cartofii, ceapă şi apă. Se presara cu sare şi se lăsă pe foc 30 de minute, potrivit retetepractice.ro. Apoi, se mixează, se adaugă smântâna de soia şi se potriveşte gustul de sare şi piper. Ciupercile uscate se rumenesc în puţin ulei şi se aşază deasupra fiecărei porţii de supă, alături de pătrunjel.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News