Dacă vrei să te bucuri de o omletă pufoasă și cremoasă, trebuie să știi că există un ingredient care-ți transformă banalul preparat într-un mic dejun savuros.
Ingredientul secret care îți va garanta o omletă cremoasă și pufoasă este... amidonul. Se pune cam jumătate de linguriță pentru fiecare ou în parte, potrivit retete.unica.ro. Sparge ouăle într-un bol. Într-un alt bol se amestecă laptele/apa (jumătate de lingură pentru fiecare ou în parte) și apoi adaugă peste ouă și bate-le bine.
Pune o tigaie care nu lipește la încins, la foc mediu. Apoi adaugă unt/ulei. După ce se topește untul și face mici bule (semn că s-a încins), adaugă ouăle. Lasă-le 3 secunde să prindă crustă. Ia tigaia de pe foc și amestecă larg, făcând câte o rotație completă pe secundă. Și repeți timp de 17-22 secunde. Chiar dacă ți se pare că e prea puțin făcută, te înșeli: agentul de îngroșare contribuie enorm la rapidizarea procesului de prăjire.
Vezi și: CUM FACI să-ți iasă MĂMĂLIGA bună, ca la carte. CÂND și CUM se pune MĂLAIUL în apă
GOGOȘI BULGĂREȘTI. Alternativa la SCOVERGILE românești. Ies FRAGEDE și gustoase!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu