Dacă nu știai, poți face pâine și fără făină. Iată cum se prepară rețeta.
Ingrediente
3 ouă
1 linguriţă zeamă de lămâie
3 linguri cremă de brânză/iaurt grecesc
sare
Cum se prepară
Cum faci pâine fără făină. Rețeta simplă pe care trebuie să o notezi. Separă ouăle şi bate albuşurile spumă până ce acestea se ţin de tel. Separat, combină gălbenuşurile cu zeama de lămâie şi crema de brânză. Încorporează albuşurile în crema de gălbenuşuri folosind o spatulă, cu mişcări de sus în jos, scrie retetepractice.ro.
Cum faci pâine fără făină. Rețeta simplă pe care trebuie să o notezi. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, formează fiecare "pâinică", punând câte 2 linguri pline de compoziţie în acelaşi loc. Formează mai multe astfel de cercuri pe întreaga tava (lăsând loc între ele să crească), apoi dă-o la cuptor la 150 grade pentru 30 de minute. Lasă pâinea să se răcească înainte de servire.
Vezi și: Pâine de casă la tigaie. Iese pufoasă și gustoasă: Rețeta
Dulceață de gutui, fără fierbere. Rețeta gata în doar 5 minute
Ingrediente
450 g făină 650
230 g mălai fin
250 g apă caldă
150 g lapte cald
2 linguri ulei
1 pliculeţ drojdie uscată
1 linguriţă sare
Cum se prepară
Dizolvă drojdia în apă caldă, apoi las-o să se activeze pentru 10 minute. Adaugă peste apă jumătate din cantitatea de mălai şi 4-5 linguri făină. Lasă maiaua obţinută pentru 30 de minute acoperită, la loc cald, potrivit retetepractice.ro. După ce maiaua a crescut, adaugă praful de sare, restul de mălai şi de făină, laptele cald şi uleiul. Frământă aluatul obţinut pentru cca 10 minute pe blatul presărat cu făină, până ce obţii un aluat de pâine fin şi elastic.
Dă aluatul la crescut într-un vas uns cu puţin ulei, până ce îşi dublează volumul. Odată crescut aluatul de pâine cu mălai, frământă-l încă 2 minute, apoi dă-i o formă cât mai rotundă şi aşază-l pe o tavă de cuptor presărată fin cu mălai. Lasă pâinea cu mălai la crescut, până ce s-a dublat din nou ca volum, apoi dă-o la cuptor la 200 grade pentru 10 minute, apoi scade temperatura în cuptor la 180 grade şi mai lasă pâinea cu mălai la copt pentru încă 30-35 minute, sau până când se rumeneşte bine.
Se pune 1 kg de făină într-un vas, în mijloc se face loc și se toarnă apa călduță în care se dizolvă 1 lingură de zahăr, apoi se adaugă 1 lingură de tărâțe și 1 lingură de ulei de floarea-soarelui, de porumb sau de dovleac. Se presară sare peste toată făina și se amestecă cu apă, până când se obține un aluat potrivit. Din acest aluat se modelează 18 – 20 de turtițe rotunde, cu diametrul de cel mult 10 cm și groase de un deget. Ele pun la uscat, la soare. Când sunt uscate perfect se păstrează în pungă de hârtie.
Se înmoaie o astfel de turtiță într-un vas cu apă caldă, apoi se sfarâmă și se amestecă cu 1 linguriță de miere, scrie evz.ro. Se pune într-un castron mai mare 1 kg de făină, se toarnă peste ea amestecul de apă caldă și aluățel sfărâmat și puțin ulei, apoi se mestecă bine până ce aluatul începe să facă bășici. Se adaugă sare, pentru gust. Aluatull obținut se presară cu făină, se acoperă și se lasă la dospit o oră. Din el se vor modela două pâini, acestea se pun în tăvi și se mai lasă să se odihnească, la căldură, jumătate de oră, iar abia apoi se pun la copt, în cuptorul preîncălzit.
Vezi și: Prăjitură norvegiană cu mere. Rețeta senzațională de toamnă
Prăjitură ieftină și rapidă. Rețeta economică
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News