Pâinea de casă pufoasă și cu o coajă crocantă este adorată de români. Există o rețetă care trebuie neapărat încercată. Citește, notează și pune în practică.
Ingrediente
- 600 g făină
- 1 cub de drojdie (25 g)
- 2 linguri zahăr
- 1 linguriţă sare
- 120 ml apă caldă
- 120 ml lapte
- 4 ouă
- 2 linguri unt
Combină făina cu sarea într-un recipient încăpător. Încălzeşte laptele (să nu fie fierbinte) şi dizolvă drojdia în lapte, adăugând zahărul, potrivit retetepractice.ro. Lasă amestecul de lapte la cald puţin, până se umflă. Formează o gaură în făină şi toarnă drojdia în mijloc, apoi încorporează făina treptat. Adaugă apă caldă, untul moale şi 3 ouă bătute. Frământă până obţii un aluat fin şi elastic. Lasă aluatul să crească la căldură, acoperit, până când îşi dublează volumul.
Când aluatul a crescut, împarte-l în 3 şi rulează-l în fâşii egale, apoi împleteşte-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Lipeşte capetele pâinii împletite, încât să nu se desfacă la copt. Foloseşte puţină apă pentru a face aluatul să se lipească mai bine. Lasă din nou aluatul să crească pentru 10-15 minute la cald. Unge pâinea cu oul bătut rămas şi dă-o la cuptorul preîncălzit, pentru 30 de minute, până când devine auriu închis.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu