Cum faci PÂRJOALE moldovenești PUFOASE. Trucul gospodinelor

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Pârjoalele moldovenești nu pot fi refuzate niciodată. Sunt atât de gustoase încât nu vei sta prea mult pe gânduri. Vei da drumul la aragaz şi te vei apuca de treabă. Reţeta este foarte simplă. 

Ingrediente

- 500 g carne tocată de porc poate fi și amestec

- 1 cartof crud

- 1 ceapă

- 2-3 căței de usturoi

- 2 ouă

- aprox. 1/4 de franzelă nu foarte proaspătă

- 100-120 ml de lapte sau apă - pentru înmuiat franzela

- sare piper, cimbru uscat - după gust

- făină albă sau pesmet - pentru tăvălit pârjoalele

- ulei pentru prăjit

Cum se prepară

Puneţi carnea tocată într-un bol încăpător. Peste ea puneţi ouăle bătute, cimbrul, sare, piper şi usturoiul trecut prin presă. Puneţi pâinea la înmuiat în lapte. Când e bine îmbibată, o stoarceţi bine, mărunţiţi şi o puneţi peste carnea tocată, scrie bucate-aromate.ro. Daţi cartoful şi ceapa pe răzătoarea cu găuri mici. Amestecaţi totul şi frământaţi compoziţia câteva minute până aveţi o pastă omogenă şi bine legată.

Lăsaţi compoziţia să se odihnească 10-15 minute. Cu palmele umede formaţi pârjoalele pe care apoi le tăvăliţi prin făină (sau pesmet). Aplatizaţi-le puţin. Prăjiţi pârjoalele pe ambele părţi în uleiul încins, până devin aurii. Scoateţi pârjoalele pe un platou acoperit cu un şervet de hârtie care să absoarbă excesul de ulei. Se servesc calde sau reci.

Truc: Amestecă foarte bine compoziţia cu mâna sau cu o lingură de lemn, minim 5 minute. În felul acesta, chiftelele ies moi, pufoase şi bine legate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel