Pasca este nelipsită de pe masa de Paști. Iată cum o poți prepara foarte simplu la mașina de pâine.
Ingrediente
Aluat
500 g de făină
250 ml de lapte
125 g de zahăr
100 ml de grăsime
25 g de drojdie
2 gălbenuşuri
arome
sare
Umplutură
500 g de brânză dulce de vaci
2 ouă
1 pahar de zahăr pudră
80 g de unt topit
2 plicuri de zahăr vanilat
coajă de lămâie
2 linguri de făină
o mână de stafide înmuiate în rom timp de 1 oră
Cum se prepară
Pentru aluat, se pun ingredientele în cuva maşinii de pâine, urmând următoarea regulă: întâi se vor pune ingredientele lichide, apoi cele solide. Zahărul se dizolvă în lapte cald şi împreună cu gălbenuşurile, sarea, o parte din grăsime și arome se pun în cuva maşinii de pâine. Se adaugă toată făina şi drojdia granulată dizolvată în puţină apă călduţă, potrivit petitchef.ro.
Se porneşte maşina de pâine şi, în primele 10 minute de frământare, se picură câte puţin restul grăsimii. După o oră şi jumătate, aluatul este gata. Îl scoatem din cuvă şi îl împărțim în două bucăți aproximativ egale. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt, se aşază o foaie, iar din restul de aluat se face o împletitură în trei, care se aşază peste foaia de cocă, formând un inel. Se lasă la crescut pentru încă 30 de minute. În acest timp, se prepară umplutura.
După ce aluatul a crescut în tavă, chiar înainte de a băga Pasca la cuptor, se pune compoziţia de brânză în căuşul format în tavă. Se coace, la început la foc mai iute, apoi se scade temperatura şi se lasă timp de 35 - 40 de minute. După ce se scoate din cuptor, se unge cu miere.
Vezi și: Aperitiv pentru masa de Paști: Lalele umplute cu brânză și castraveți
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu
de Roxana Neagu