Ciorba de perișoare se numără printre preferatele românilor. Dar, dintr-o greșeală pe care multe gospodine o fac, preparatul nu iese chiar cum ar trebui. De multe ori, perișoarele se sfărâmă în oală. Iată care este secretul ca acest lucru să nu se mai întâmple.
Ingrediente: trei roşii, doi ardei graşi, un morcov mare, un dovlecel, o ţelină, două cepe mari, o jumătate de litru de borş, o legătură de pătrunjel, o legătură de leuştean, sare, piper, boia, jumătate de kilogram de carne de vită tocată, un ou.
Cum se prepară
Se adaugă într-un bol carnea de vită, oul, ceapa tocată mărunt, pătrunjelul tocat şi condimentele (boia, sare şi pier) şi se amestecă foarte bine, până când conţinutul se omogenizează. Apoi, se formează perişoarele cu mâna, sub formă de chifteluţe mici.
În paralel, se pune apa la fiert şi se adaugă restul ingredientelor tocate mărunt: roşiile, dovleceii, ţelina, ardeii graşi, morcovul şi ceapa, potrivit kanald.ro. Se pun şi perişoarele şi se lasă la fiert timp de 25 - 30 de minute, având grijă să amestecaţi constant.
La final, adăugaţi sare şi piper după gust şi puneţi în oală şi leuşteanul şi pătrunjelul, tocate mărunt. Pentru un plus de gust, puteţi adăuga în bol o lingură de smântână.
SECRET: Există o greşeală pe care multe gospodine o fac, din cauza căreia perişoarele nu rămân întregi şi se sfărâma. Secretul este să folosiţi carne cât mai macră. Dacă folosiţi carnea grasă, perişoarele vor fi sfărmicioase.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News