Cum faci pizza cu blat crocant. Secretul folosit de bucătari în Italia. Pizza cu blatul crocant este pe gustul multor români, mai ales dacă au gustat adevărata pizza din Italia. Iată ce secret folosesc bucătarii italieni pentru un blat crocant.
Pentru o pizza cu blat crocant, se coace intai blatul gol 8-10 minute, apoi se adauga ingredientele și se coace inca 18-20 de minute.
Iată câteva secrete ale unei bucătărăse care gătește în Italia:
1. Aluatul – trebuie să fie fraged, pufos, să nu-l simţi dur la frământat, să fie bine dospit şi ţinut la cald.
2. Temperatura – trebuie să fie ridicată, de la începutul până la sfârşitul preparării. Pizza se pune la copt de-abia după ce cuptorul a fost bine încins.
3. Condimentele - italienii folosesc tradiţional oregano, busuioc, sare, piper şi puţin ulei de măsline.
4. Fără ketchup – pentru o pizza italiană se foloseşte un sos special, din roşii.
5. Mozzarella – brânza tradiţională italiană, pe care o găsim în hipermarket-uri, este un ingredient de bază.
Vezi și: De ce să nu sărezi carnea înainte de-a o prăji. Sfatul primit de la mama
"Pizza clasică italiană înseamnă aluat, sos de roşii, mozarella, este pizza margherita, dar nu vorbim de varianta românească. Din practică, pot să spun că atunci când fac pizza pentru un italian folosesc mai puţin aluat, blatul trebuie să fie foarte subţire şi crocant, românii îl preferă altfel. Pentru o pizza folosim 150 – 200 grame, maximum, de aluat. Aluatul se întinde cu sucitorul, chiar dacă în pizzerii există aparatură specială", a spus Felicia Iamandei pentru adevarul.ro.
Vezi și: De ce nu e bine să ții roșiile în frigider. Cea mai mare greșeală pe care o faci
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News