Prăjitura Rumba este una dintre prăjiturile care, inevitabil, îți va aduce aminte de copilărie. Iată rețeta.
- 150 g unt
- 150 zahăr pudră
- 150 g faină
- 6-7 gălbenuşuri
Umplutură:
- 250 g zahăr
- 300 g nucă
- rom
100 ml lapte
Vezi și: Sufleu de cartofi cu cașcaval. Ideea perfectă pentru joi: rețeta
Se freacă untul cu zahărul, se adaugă pe rând gălbenușurile, se freacă cca 30 minute până se face o cremă şi se adaugă apoi făina. Se amestecă bine, se împarte în trei părţi egale, în vasul în care am pregătit compoziţia.
Se unge o tavă cu unt, se presară cu făină şi se pune o parte din cocă, se întinde cu o lingură tare. Tava trebuie să fie mică, 32/20. Se coace fiecare foaie separat, potrivit traieste-bine.ro. Când scoatem din cuptor se presara între ele zahăr pudră, fără să se lipească.
Umplutura
În laptele fiert, la temperatura de fierbere, se adaugă peste zahăr şi nucă măcinată. Se amestecă bine şi se împarte în două părţi egale. Se umplu foile. Caqnd am aşezat se apasă uşor cu mâna pe toate.
Glazura
6-7 linguri de zahăr se pun pe foc cu puţină apă şi se face un sirop cu 1-2 linguri de cacao. Când este gata se adaugă 50 g unt, se amestecă bine, se toarnă peste prăjitură şi se lasă să se întărească glazura, după care se proporţionează în felii subţiri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News