Vrei să faci rântaș de făină pentru a îngroșa anumite mâncăruri pe care le prepari? Iată cum trebuie să procedezi.
Ai nevoie de grăsime (unt) și făină, în cantități egale, o cratiță mică și o lingură de lemn.
Pornește aragazul și pune cratița pe focul setat la temperatură medie spre mică, scrie sodelicious.ro. Pune untul și amestecă ușor până când se topește. Adaugă treptat făina, cântărită în prealabil. Amestecă continuu pentru ca făina să se încorporeze fără să formeze cocoloașe.
După ce făina este încorporată, trebuie să mai gătești rântașul câteva minute Când rântașul are culoarea dorită, ia-l de pe foc. Dacă vrei să fie alb, atunci nu trebuie să-l ții prea mult pe foc.
Vezi și: De ce să pui un vas cu zahăr ars, fierbinte, în frigider. Trucul care te ajuă enorm!
Ouă "Jana". Rețetă românească plină de savoare
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu