Dacă vrei să te bucuri de un piept de pui făcut la carte, suculent și gustos, aceste sfaturi îți vor fi binevenite.
Publicitate
Lăsându-l la marinat minim o oră, pieptul de pui va ieşi suculent, potrivit retetepractice.ro. Marinada poate fi una extrem de simplă, precum ulei de măsline, verdeţuri şi condimentele preferate sau poate fi foarte aromată, pe bază de lapte şi usturoi, de exemplu.
Dacă vrei să-l faci la cuptor, frige-l înainte în 2-3 linguri de unt. Asigură-te că încingi tigaia bine înainte să adaugi untul şi aşază pieptul de pui tăiat în jumătate. Odată aşezat, nu mai mişca pieptul până nu este bine rumenit şi este cazul să-l întorci. Când dai pieptul la cuptor, e indicat să-l dai pe nivelul de sus, la broiler.
De asemenea, pentru că pieptul de pui să nu iasă uscat îl poţi găti fără a-l dezosa, cu tot cu piele. Osul şi pielea ajuta în procesul de gătire şi nu lasa carnea să se usuce.
Cum vezi dacă saramura pentru murături este bună. Ai nevoie de un ou. Testul eficient
Piept de pui cu rozmarin și legume de vară
Dacă ții dietă, în această perioadă, îți recomandăm rețeta de piept de pui a nutriționistului Cori Grămescu. Iată cum se prepară...
Într-o tavă tapetată cu hârtie pergament se taie la grosime de 2 degete zucchini, dovlecei, vinete, ardei, ceapă, și se adaugă roșii cherry întregi. Se condimentează cu sare grunjoasă, piper, paprika și puțin usturoi granulat și se sprayaza 3 pufuri de ulei de măsline peste legume. Pieptul de pui tăiat sferturi se marinează cu 3 ore înainte într-o marinată făcută la blender care conține 10 linguri de apă, sare de mare, ace de rozmarin proaspăt, un cățel de usturoi, o lingură de reducție de oțet balsamic și piper alb. Se gătește la cuptorul încins în prealabil la 180 de grade vreme de 15 minute, pe hârtie pergament. Porția înseamnă un sfert de piept de pui cu 10 linguri de legume la cuptor.
Vezi și: Cum slăbești 100%. Cori Grămescu, secretul unui trup de invidiat: Rețeta clasică
Cum faci lapte condensat, fără fierbere. Este gata în 5 minute!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu