Dacă vrei ca mămăliga să-ți iasă cum trebuie, iată cum trebuie să procedezi când o prepari.
Ingrediente
- 4 pahare de apă
- 1 pahar de mălai
- 1 praf de sare
- 1 lingură de unt (pentru gust)
Vezi și: Cum faci cafea vieneză. Răsfățul de weekend! Rețeta plină de aromă
Cum se prepară
Pune apa la fiert iar cand dă în clocot, toarnă in ploaie mălaiul și amestecă continuu cu un tel, să nu se formeze cocoloașe.Ține mămăliga pe foc mic spre potrivit până se îngroașă și începe să se desprindă de pe marginile cratiței sau ceaunului, potrivit paginidebucate.ro. Răstoarnă mămăliga într-un bol larg sau pe un fund de lemn, apoi servește-o cu poftă alături de mâncarea preferată.
*Nu uita să adaugi sare în apă când pui apa la fier! Pentru un gust mai plăcut adaugă și câteva cubulețe de unt!
Vezi și: Cum faci OMLETĂ PUFOASĂ și CREMOASĂ. Ingredientul SECRET pe care trebuie să-l adaugi
Cum faci CHIFTELE RUSEȘTI. Rețeta specială: ies foarte gustoase!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu