Cum faci SHAORMA, acasă. Este mult mai bună decât la fast-food! - rețeta

Cum faci SHAORMA, acasa. Este muuult mai bună decât la fast-food! Îți lipsește delicioasa shaorma, în izolare? Nu-i nicio problemă! O poți prepara singur, chiar la tine acasă. Și crede-ne pe cuvânt: va ieși mult mai bună. Iată rețeta!

Ingrediente

2 piepti de pui
3-4 cartofi
varză proaspătă
1 ceapă galbenă
2-3 castraveţi muraţi
1 pahar mic smântână slabă
2 căţei usturoi
2 linguri ketchup
4 lipii medii
sare
piper

Vezi și: Cum îți faci singur înghețată McFlurry, acasă. Ai nevoie de 3 ingrediente

Cum se prepară


Cum faci SHAORMA, acasa. Curăţă şi feliază cartofii pentru prăjit, apoi feliază şi frige pieptul de pui pe grătar şi taie legumele mărunt. Într-un castron, ia fiecare felie de piept de pui şi mărunțește-o cu mâinile în fâşii lungi, scrie retetepractice.ro.

Cum faci SHAORMA, acasa. Într-un alt castron, mărunţeşte usturoiul în smântână şi amestecă. Apoi, adaugă sare şi piper după gust. Taie fin varza, ceapa şi castraveţii. După ce ai prăjit şi cartofii, e timpul să asamblezi shaorma: încălzeşte puţin lipia la aragaz, pe focul dat mic, unge lipia cu sos de usturoi, apoi pune câte o pătrime din ingrediente în ordinea următoare: carne, cartofi, ketchup, urmate de varză, ceapă şi castraveţii muraţi.

Cum faci SHAORMA, acasa. Nu umple foarte tare lipia, astfel încât să poţi ridica marginea de jos a acesteia peste ingrediente, şi să o poţi rula cu uşurinţă. După ce ai strâns-o bine (ai grijă să nu se rupă lipia!), îmbracă mâna cu o pungă alimentară şi cuprinde partea de jos a shaormei, apoi ridică punga încât să o înfăşori strâns în jurul lipiei, încât să nu se desprindă în timp ce o savurezi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel