Dacă vrei să faci sirop de vișine, îți prezentăm două rețete simple. Iată cum se prepară.
Varianta 1
Ingrediente
1,5 kg vişine
1 kg zahăr
zeamă lămâie
Cum se face siropul de vişine
Vişinele se spală, se scot sâmburii și se pun la fiert cu un pahar de apă. Când încep să plesnească, se pun într-un tifon sau strecurătoare deasă, se lasă să se scurgă zeama într-un vas curat, potrivit gastropedia.ro. Zeama scursă se pune la fiert cu zahărul şi zeama de lămâie. Se pune la foc domol şi se lasă până se topeşte zahărul. Apoi se dă focul mai tare şi se lasă până se leagă. Se ia spuma cu o paletă, când este necesar. Siropul se toarnă în sticle cât este încă cald şi se astupă bine.
Sfaturi
Vişinele pot să fie păstrate în congelator pentru a fi folosite la prăjituri mai târziu. Sau se poate face din ele o dulceaţă. Se consumă cu multă apă. Pentru o conservare mai bună se poate folosi aspirină pisată. Sticlele folosite trebuie să fie sterilizate.
Atunci când facem sirop, apă trebuie să fie fără impurităţi, iar dacă ni se pare ceva dubios cu ea mai bine o fierbem, raci şi apoi folosi.
Varianta 2
Ingrediente
6 kg de vişine
3 kg de zahăr
1 baton de vanilie
2 pliculeţe de conservant
Cum se face siropul de vișine
Se curăţă vişinele de codiţe, se spală în mai multe ape şi apoi se scot sâmburii. Vişinele curăţate se pun într-o cratiţă mare sau o oală. Punem zahărul şi cele două pliculeţe de conservant peste ele şi amestecăm în ele încet cu mâna pentru a nu le rupe, potrivit gustos.ro.
Facem această operaţie de câteva ori deoarece le vom lăsa cel puţin 24 de ore, timp în care ele îşi vor lăsa zeama şi zahărul se va topi. Se pune şi un baton de vanilie tăiat sau fărâmiţat pentru a-şi lăsa aroma. A doua zi, facem aceeaşi operaţie şi amestecăm de câte ori este nevoie ca să se dizolve zahărul. Vişinile îşi vor lăsa destul sirop.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu