Dacă ții post în această perioadă și vrei să te bucuri în continuare de delicioasa smântână, poți încerca o rețetă foarte simplă. Iată cum se prepară smântâna de post.
Ingrediente
150 g tofu
zeama de la jumătate de lămâie
2 linguri de sirop de agave
2 lingurițe de sare
1 lingură de muștar
60 ml ulei
Cum se prepară
Tofu se taie în bucăți mari și se pune într-un blender. Se adaugă uleiul, muștarul, siropul de agave, zeama de lămâie și sarea. Se pornește blenderul. Se pasează până ce se obține un fluid asemănător smântânei ca textură și culoare, potrivit retete.unica.ro. Smântâna vegană din tofu sau de post poate fi folosită ca sos alături de nachos, chipsuri, cartofi copți sau cartofi dulci. Acest tip de smântână se ține la frigider.
Ingrediente
4 porții
4 buc burgeri vegetali
6 buc lipii
2 buc roșii
1 buc ceapă roșie
1 legătură ceapă verde
1 buc castravete
1 buc ardei gras roșu
5-6 buc măsline
4 buc cartofi
după gust maioneză de post
după gust ketchup
după gust sare
după gust piper
Cum se prepară
Tăiem cartofii fâșii subțiri pe care îi băgăm la cuptor la 250 C grade timp de 20 de minute. Cât timp cartofii sunt în cuptor, punem într-o tigaie încinsă neaderentă burgerii pentru aproximativ 8 minute, ei deja fiind gătiți, scrie cookpad.com. Legumele le spălăm, le curățăm și le tăiem rondele. Pe foaia de lipie punem maioneză, cartofii, burgerii tăiați felii și restul de legume, iar la sfârșit adăugăm ketchupul. Împăturim shaorma și o servim imediat.
Ingrediente
- 6 cartofi galbeni mari
- 80 g muștar de Dijon
- 100 g muștar clasic
- zeama și coaja rasă de la 2 lămâi
- 90 ml ulei de măsline
- 4 căței de usturoi tocați
- 1/2 lămâie tăiată felii
- sare și piper după gust
*pătrunjel proaspăt pentru ornat
Cum se prepară
Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Într-un bol mare, amestecă toate ingredientele în afară de cartofi. Pe aceștia fierbe-i 10 minute în apă cu sare, taie-i cubulețe și aruncă-i în sosul aromatizat din castron. Dacă folosești cartofi noi, îi poți lăsa fără probleme întregi. Amestecă-i bine până se acoperă cu totul de sos și pune-i într-o tavă care nu lipește și dă-i la cuptor 20 de minute. Presară pătrunjel (sau mărar, dacă preferi) proaspăt pe deasupra.
Ingrediente
1 kg cartofi
1 ardei kapia mic
1 fir ceapă verde
1 mână de pătrunjel verde
2 fire usturoi verde
4 linguri ulei
fulgi de chilli
sare
Cum se prepară
Cartofii se curăță, se spală şi se taie pe lungime aproximativ asemănător cu cartofii pai, potrivit bucataras.ro. Kapia se taie cubuleţe. Usturoiul şi ceapa se mărunţesc. Amestecaţi cartofii cu sare, ulei, ardei şi verdeţurile pregătite. Presăraţi deasupra cu fulgi de chilli. Daţi tava la cuptorul preîncălzit la 280 grade pentru 10 minute. Întoarceți-i şi reduceți temperatura la 205 grade. Se mai țin 15 minute la această temperatură. Se servesc cu pătrunjel presărat deasupra.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu