Dacă vrei să îți iasă pufoase șnițelele, ai nevoie de oțet. Iată cum trebuie să procedezi.
Pieliţa de pe ficat se scoate uşor dacă se cufundă ficatul un minut în apă fierbinte. Ficatul devine foarte gustos dacă înainte de a fi prăjit se ţine 2-3 ore în lapte. Ficatul nu se sărează înainte de a-l prăji, altfel se întăreşte.
Carnea nu se va săra cu mult timp înainte de a o găti ca să nu lase zeamă. Pierzând sucul, gustul devine fad şi se reduc din proprietăţile nutritive.
Friptura de vacă capătă un gust picant dacă înainte cu doar câteva ore de a o prepara se unge carnea cu muştar. Apoi, se frige înăbuşit.
Şniţelele şi grătarele sunt mai fragede dacă înainte cu 1-2 ore de a le prăji se ung cu oţet amestecat cu ulei.
Vezi și: Cum vezi dacă peștele pe care l-ai cumpărat este proaspăt. Testul care-ți spune adevărul
Legumele care NU se fierb niciodată în apă cu sare. Mare atenție!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News