Acest sos de roșii îți va fi de mare ajutor la tot felul de mâncăruri. Rețeta este una foarte simplă. Iată ce ai de făcut.
Ingrediente
- roşii 0,750 kg
- ulei 0,100 l
- oţet 0,010
- ceapă 0,100 kg
- morcovi 0,100 kg
- ţelină 0,100 kg
- zahăr 0,015 kg
- cimbru 1 fir
- sare 0,025 kg
- piper 0,001 kg
Vezi și: Cum faci ZACUSCĂ. Rețeta de acum 100 de ani. Este cea mai bună!
Cum se prepară
Se pune uleiul într-un vas să se încingă. Se adaugă ceapa, morcovii, şi ţelina curăţate, spălate şi tăiate felii subţiri. Când s-au rumenit, se sting cu roşiile spălate şi tăiate în patru şi cu puţină apă, după care se potriveşte gustul de sare şi se adaugă boabele de piper, cimbrul, zahărul şi oţetul. Se lasă să fiarbă cca. 20 de minute, apoi se strecoară şi se păstrează la rece. Acest sos se foloseşte la mâncărurile fără carne.
*Această reţetă a fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Vezi și: Cum se face SUCUL de ROȘII. Cea mai bună rețetă, FĂRĂ CONSERVANȚI
Cum se face BULIONUL. Nu trebuie să-ți lipsească din cămară. REȚETA foarte SIMPLĂ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu