Dacă îți place sosul ragu și vrei să-l ai în cămară pentru a-l folosi când ai nevoie, aici găsești rețeta originală înregistrată şi certificată de către "Accademia Italiana della Cucina". Iată cum se prepară.
Ingrediente
- 300 g de pulpă de vită
- 150 g de burtă de porc (poală, bucată de carne cu grăsime)
- 50 g de ceapă
- 50 g de morcov
- 50 g de tulpină de ţelină (apio)
- 300 g suc de roşii gros
- 100 ml vin alb sec
- 100 ml lapte integral
- supa de legume sau carne (poate aveţi rămasă)
- 3 linguri ulei de măsline sau 50 g unt
- sare
- piper
- 100 ml smântână grasă pentru frişcă (cu minim 30% grăsime) - opţional
Cum se prepară sosul ragu
Ceapa, morcovul şi ţelina se taie cubuleţe, se pun într-o tigaie la foc iute cu untul sau uleiul şi se amestecă în ele până se înmoaie puţin, cam 4-5 minute. Se adaugă carnea tocată şi se amestecă bine, dar să nu se prăjească. După câteva minute, se adaugă vinul şi sucul de roşii, supa şi se lasă să fiarbă cam 3-4 ore, la foc mic.
Dacă mai este nevoie, se mai adaugă supa sau apa caldă. Carnea trebuie să fie foarte bine fiartă. La final, se adaugă sare şi piper, după gust, şi laptele care va mai tăia din aciditatea roşiilor. Se mai lasă să dea în clocot câteva minute, scrie pofta-buna.com.
Se foloseşte la paste bologneze (tagliatelle-taietei, papardele, macaroane sau spaghete), la lasagna sau se mănâncă alături de polenta (mămăligă).
Opţional, se poate adăuga la final şi smântână foarte grasă, cea folosită pentru frişcă.
Vezi și: Sos olandez. Rețeta ușoară și extrem de gustoasă
Bonus: Adjică fără fierbere
Ingrediente
– 4 kg de roșii
– 1,5 kg de ardei gras roșu
– 3 ardei iuți
– 200 g de usturoi
– 200 ml de oțet 9%
– 2 linguri de sare
Cum se prepară
Spălați roșiile, ardeii grași și ardeii iuți. Zvântați legumele folosind prosopul de hârtie, scrie bucatarul.eu. Îndepărtați doar pedunculul legumelor (lăsați semințele). Curățați usturoiul. Tocați legumele folosind mașina de tocat sau folosind un blender. Apoi turnați oțetul și adăugați sarea. Amestecați bine compoziția și lăsați-o pentru 1 oră. Iar amestecați bine adjica și turnați-o prin borcane, preventiv spălate, sterilizate și zvântate bine. Acoperiți borcanele cu capace. Păstrați adjica delicioasă la un loc rece, frigider sau pivniță.
Vezi și: Rețeta de scovergi de pe vremea bunicii. Gustul autentic de altădată!
Prăjitura Garash, rețeta. Desertul bulgăresc excepțional, în topul unei publicații străine
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News