Dacă vrei să te răsfeți cu ceva fin și delicios, mai als dacă ești un iubitor de cafea, poți încerca această rețetă. Iată cum se prepară.
Ingrediente
4 ouă
100 g zahăr
2 linguri cafea solubilă
250 ml frişcă
lichidă 120 ml lapte
Pentru servit:
frişcă
4 pătrățele de ciocolată
1 linguriţă cafea măcinată
Cum se prepară
Se freacă gălbenuşurile cu zahărul până ce amestecul se albeşte. Laptele se pune la fiert şi, când dă în clocot, se trage de pe foc. Se adaugă cafeaua solubilă în lapte, se amestecă şi apoi se toarnă în fir subţire peste crema de gălbenuş, potrivit retetepractice.ro.
Apoi, se toarnă frişca, se pune pe foc şi se lasă 5 minute cât să devină un pic groasă. Se lasă să se răcorească şi apoi se adaugă albuşurile bătute spumă. Se repartizează în pahare şi se dă 15 minute la rece. Se aduce la masă cu frişcă, ciocolată şi un pic de cafea.
Adaugă un pliculeţ de zahăr vanilat în crema de lapte şi va căpăta un parfum deosebit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News