Dacă vrei să te bucuri de un desert delicios, îți recomandăm această rețetă de cremșnit. Iese foarte pufos!
Ingrediente
- 1 pachet foi cremşnit (cremeş)
- 250 ml frişcă lichidă
Pentru cremă
- 500 ml lapte
- 4 ouă
- 4 linguri făină
- 10 linguri zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
Pentru servit
- 150 g zahăr pudră
Cum se prepară
Făina cu 100 ml lapte se amestecă și se lasă deoparte. Restul laptelui împreună cu ouăle, zahărul și zahărul vanilinat se pun pe foc amestecând încontinu. Când fierbe, se pune compoziţia de făină cu lapte și se continuă fierberea amestecând încontinuu, potrivit retete.unica.ro. Este gata când se obţine o cremă groasă. Se lasă să se racească și apoi se mixează pentru a obţine o cremă foarte fină.
În tava de aragaz se așază o primă foaie, se toarnă crema care se întinde cu o spatulă sau cu un cuţit cu lamă groasă, apoi se toarnă frișca bine bătută, se nivelează, se acoperă cu o altă foaie și se dă la rece de pe o zi pe alta. Se taie cu un cuţit foarte bine ascuțit și se servește presărată cu zahăr pudră din abundenţă.
BONUS: Brioșe cu banane. Rețeta simplă, dar senzațională: Ai nevoie de 8 ingrediente
Ingrediente
- 2 banane foarte coapte
- 2 ouă
- 80 g unt
- 70 g zahăr
- 150 g făină
- 2 lingurițe praf de copt
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1 linguriță esență de vanilie
Pentru servit
- 2-3 linguri miere
- nuci măcinate
Cum se prepară
Într-un vas, se freacă untul cu zahărul și zahărul vanilat pentru a obţine o cremă spumoasă. Se adaugă ouăle, se amestecă şi apoi se pun bananele mărunţite cu furculiţa. Se adaugă făina, esența de vanilie şi praful de copt şi se amestecă din nou, potrivit retete.unica.ro. Se ung formele de brioşe şi se umplu pe 3/4 cu aluat. Se dau la cuptor pentru 20 de minute. Brioșele coapte se lasă să se răcească în totalitate şi, pentru a le aduce la masă, se topeşte mierea la bain-marie. Se ung brioşele cu mierea cu ajutorul unei pensule, se presară nucile mărunţite şi lasă să se usuce puţin.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News