Cum faci un frappé cu înghețată. Cea mai bună rețetă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă iubești cafeaua frappé, această rețetă va fi pe inima ta. Iată cum se prepară.

Băutura tradiţională a grecilor

Cafeaua frappé este o băutură rece, făcută din cafea instant, originară din Grecia, unde a devenit populară după cel de-al II-lea război mondial, atunci când ideea de a ieşi în oraş să bei o cafea a început să prindă contur, potrivit desprecafea.info. Caffee Frappe-ul a depăşit graniţele Greciei şi ale Ciprului, fiind acum una dintre cele mai iubite băuturi din lume.

Termenul de frappé înseamnă îngheţat în limba franceză, deşi echivalentul în limba greacă te duce cu gândul la o băutură agitată. Băutura a reuşit să îşi capete statutul de vedetă în ţara sa de origine, ajungând să fie o băutură tradiţională, servită alături de un pahar de apă.

Popularele versiuni americane ale frappé-uli grecesc de astăzi conțin lapte, smântână sau chiar înghețată, amestecate cu cafea instant, în timp ce frappé-ul autentic nu conține produse lactate, potrivit naratiunea.ro. Grecii se laudă că cel mai important lucru de știut despre un frappé grecesc este că nu conține înghețată, ci doar cuburi de gheață zdrobite și că este agitat până se face spumă.

Ingrediente

150 g gheaţă, plus extra pentru servire
500 ml lapte gras foarte rece
30-40 g zahăr brun
10 g de cafea solubilă 
80 g îngheţată vanilie sau ciocolată
frişcă bătută îndulcită
sos de caramel sau de ciocolată
opţional 50 ml crema de whiskey de calitate

Cum faci frappe cu înghețată

Dacă nu aveţi blender, luaţi o sticlă de plastic de 1 l, cu o gură largă şi cu capac. Puneţi în ea o jumătate de litru de lapte și apoi adăugaţi gheaţă cubuleţe mici ori zdrobită, potrivit retetelemihaelei.ro. Cafeaua solubilă trebuie amestecată în prealabil cu zahărul brun. De asemenea, nu este bine să folosiţi cafea solubilă granulata pentru că se divolvă mai greu.

O transferaţi în sticlă, împreună cu crema de whiskey (dacă o folosiţi). Puneţi capacul şi agitaţi sticla bine, până ce zahărul şi cafeaua se dizolvă, iar gheaţa s-a topit. Îngheţata o vom pune direct în pahar. Aplicăm un strat consistent de sos de ciocolată pe margine. Punem gheaţa, frappe-ul şi decoram cu frişcă şi sos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel