Cum faci un ou poșat. Trei metode simple

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Te-ai hotărât să mănânci mai sănătos și ai vrea să-ți prepari un ou poșat, la micul dejun? Iată cum se face.

Ingrediente

ouă
pâine prăjită

Pentru servire:

bacon
sparanghel

Cum se prepară

Prima regulă – un ou poșat perfect iese dintr-un ou proaspăt. Iată cum poţi testa ouăle: ia un pahar cu apă şi pune oul. Dacă stă la fund, e proaspăt. Dacă stă vertical, are 2-3 săptămâni, dacă plutește, e foarte vechi, scrie bucataras.ro.

Prima metodă

Pune o oală cu apa la fiert şi adaugă sare şi o lingură cu oţet, care va ajuta la coagularea oului. Sparge oul într-un bol, fă un mic vârtej în apă fierbinte şi răstoarnă cu grijă oul. Are nevoie de doar 3 minute de fierbere la foc mic ca să fie moale. Scoate-l cu grijă cu o spumieră şi serveşte-l pe o felie de pâine prăjită.

A doua metodă

Sparge oul într-o strecurătoare, ca să elimini albuşul mai lichid, pune-l apoi într-un bol şi la fel ca mai devreme, fă un vârtej în apă fierbinte cu sare şi oţet şi pune oul. Dacă vrei un ou fiert mai tare, lasă-l 4 minute.

A treia metodă

Pune folie alimentară de plastic în bol, sparge oul şi leagă-l bine. Pune-l apoi în apă fierbinte şi lasă-l să fiarbă 3 minute. Serveşte oul posat alături de bacon şi sparanghel la cuptor.

BONUS: Omletă cu dovlecei la cuptor

Ingrediente

 8 ouă
 250 ml lapte
 3 fire ceapă verde
 2 dovlecei medii
 3 căţei usturoi
 150 g caşcaval
 1/2 pliculeţ praf de copt
 1/2 legătura pătrunjel
 sare
 piper
 ulei

Cum se prepară

Spală dovleceii şi taie-i pe jumătate, apoi curăţă-i de seminţe cu ajutorul unei linguriţe (scobeşte-i pe centru). Rade dovleceii pe răzătoarea mare, apoi freacă-i cu puţină sare şi lasă-i la scurs pentru 20-30 minute, potrivit retetepractice.ro. Odată ce dovleceii şi-au lăsat apă, scurge-i cât mai bine posibil.

Într-o tigaie, frige ceapa şi usturoiul tocate în 1-2 linguri ulei, lasă-le pentru 1-2 minute la foc mediu, apoi adaugă dovleceii şi continuă să amesteci 3-4 minute. Combină legumele trase la tigaie cu caşcavalul ras, odată ce legumele s-au răcit. Aşază legumele combinate cu caşcavalul într-o tavă de cuptor termorezistentă.

Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel