Gospodinele știu ce bătaie de cap îți dă carnea tare pentru care trebuie să o fierbi, un timp mai îndelungat pentru a deveni mai fragedă și ușor de mestecat. Însă există un truc care ajută carnea să fiarbă mai repede și să devină mai moale.
Pentru a grăbi fierberea, pune în oală o linguriţă inoxidabilă, alături de un păhărel de ţuică sau o linguriţă de zahăr. Nu-ţi face griji: ţuica se va evapora înainte de-şi lasa aroma în apă. După ce carnea devine moale, scoate linguriţa inoxidabilă şi adăugă legumele.
De asemenea, poți adăuga o linguriţă de bicarbonat de sodiu în oală, atunci când apa fierbe.
Legumele ţinute în frigider pot fi decongelate cel mai uşor cu bicarbonatul de sodiu. Acelaşi lucru este valabil şi cu carnea din ambalaj. În apa castronul pregătit pentru decongelare, e bine să adaugi două linguriţe de bicarbonat dacă vrei ca alimentul să fie bun de gătit în câteva minute.
Pentru că vasele să arate ca noi după ce resturile de mâncare s-au lipit de ele, e nevoie de un plic de bicarbonat. Pune în chiuvetă în care speli vasele o folie de aluminiu peste care presara bicarbonatul. Prin aceasta metodă poţi curăţa eficient şi fundul cratiţelor.
Vezi și: De ce să adaugi cola în aluatul pentru șnițele. Trucul secret folosit de bucătari
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu