Dacă plantele tale s-au ofilit, există o soluție oficientă pentru a le salva. Apa oxigenată poate ajuta foarte mult. Iată ce ai de făcut.
Pentru a remedia situaţia, trebuie mai întâi să eliminăm sursa stresului pentru plantă. De exemplu, dacă a fost atacată de dăunători să o curăţăm şi să facem tratamentele care sunt necesare să scăpăm de insecte.
Foloseşte o soluţie de apă oxigenată cu o concentraţie de 3%, scrie cumsa.ro. Pune o linguriţă de apă oxigenată în 250 ml de apă de ploaie sau apă fiartă şi răcită. Clorul nu ar trebui să fie prezent în apă pe care o foloseşti. După aceea, pune soluţia obţinută într-un recipient cu pulverizator, iar apoi stropeşte planta. Stropeşte şi pământul pentru ca soluţia să ajungă la rădăcinile plantei.
De asemenea, mai poţi folosi o metodă. Amestecă 3 linguriţe de apă oxigenată cu o concentraţie de 3% cu 4 litri de apă. După aceea, pune rădăcinile plantei pe care vrei să o salvezi în această soluţie.
Lasă rădăcinile să stea acolo timp de 6 ore, iar apoi pune planta într-un alt ghiveci. Foloseşte aceeaşi soluţie pentru a uda planta în următoarele zile, însă asigură-te că o păstrezi într-un loc unde nu ajunge lumina soarelui. Planta pe care vrei să o salvezi trebuie udată cu acea soluţie o dată la 2-3 zile, până ce începe să dea semne că revine la viaţă.
Vezi și: De ce să bați cuie ruginite în pomii fructiferi. Ajută mai mult decât ai fi crezut
Insecticid pentru flori din săpun de casă. Cum se prepară. Este foarte eficient!
Apă oxigenată sau peroxidul de hidrogen este format din aceiaşi atomi ca şi apa, cu excepţia unui atom suplimentar de oxigen. Acesta dă proprietăţile benefice pentru plante. În farmacii, găsim apă oxigenată în diferite concentraţii, însă cea mai întâlnită este cea de 3%. Acest aspect e important în stabilirea cantităţii de apă oxigenată pe care o adăugăm în soluţie.
Apa oxigenată nu este un îngrăşământ pentru plante, dar ajută la creşterea lor sănătoasă. Moleculă suplimentară de oxigen poate ajuta rădăcinile plantelor să absoarbă mai bine nutrienţii din sol, potrivit ingrijireaflorilor.ro. În acest fel, avem recuperări mai rapide în cazul în care avem o plantă ofilită, dar şi creşteri mai rapide, mai sănătoase şi mai viguroase.
Vezi și: Cum să ajuți petuniile să înflorească. Reguli esențiale
Cum poți folosi scorțisoara în grădină sau în cazul plantelor la ghiveci. Te ajută foarte mult
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu