În ultimii ani, imprimarea 3D reprezintă un punct de interes pentru foarte mulţi utilizatori. De la uzul casnic, la cel medical sau în domeniul construcţiilor, imprimarea 3D îşi dovedeşte din ce în ce mai mult utilitatea. Dacă ţi-ai propus să procuri o imprimantă 3D Desktop, atunci poate că îţi va fi de folos să ştii cum funcţionează această tehnologie.
Tehnologia de imprimare 3D
Deşi iniţial, costul unei imprimante 3D era destul de ridicat, astăzi poate fi achiziţionată la un preţ accesibil, alegerea cartusului pentru imprimanta şi a altor consumabile fiind, de asemenea, accesibile. O imprimantă 3D este reprezentată de acel dispozitiv care are capacitatea de a imprima obiecte tridimensionale, după un model creat într-un program specializat de calculator. Procesul tehnologic de imprimare presupune suprapunerea mai multor straturi de material, respectiv de filamente.
Materialul folosit pentru imprimare se află într-o bobină. Acesta este supus unui proces de topire, urmând a fi generat sub forma unui fir, respectiv filamentul care va fi aşezat strat după strat, până se obţine obiectul dorit. Este de reţinut faptul că acest proces tehnologic nu emană mirosuri sau vapori toxici, astfel că imprimanta 3D poate fi folosită, în siguranţă, chiar şi acasă.
De ce să alegi o imprimantă 3D Desktop?
O imprimantă 3D Desktop îţi va permite să imprimi tridimensional orice tip de imagine sau obiect. Parcurgând oferta de tonere si cartuse Epson, ai şansa de a descoperi acel tip de filament care se va potrivi cel mai bine nevoilor tale. Astfel, poţi procura un filament cu un punct de topire scăzut, aşa cum poţi achiziţiona acel filament extrem de dur sau foarte flexibil. Imprimanta 3D Desktop îţi va permite utilizarea în mediul casnic, în timp ce o imprimantă 3D SLA, care funcţionează pe bază de răşini, LED-uri sau raze UV, nu se va potrivi în mediul casnic, deoarece emană gaze toxice şi necesită multă atenţie.
O imprimantă 3D Desktop îţi va permite să imprimi atât după modelele 3D prefabricate, puse la dispoziţie de producătorii de imprimante 3D, cât şi folosirea modelelor digitale construite în programele de modelare 3D. Astfel, o imprimantă 3D Desktop poate reprezenta cea mai bună alegere atunci când eşti pasionat de imprimarea tridimensională, atât din punct de vedere al costurilor, cât şi al imprimărilor pe care le poate realiza. Atâta timp cât îţi procuri filamentele potrivite, rezultatele obţinute nu vor întârzia să te surprindă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News