Există câteva trucuri, câțiva pași care îți pot asigura reușita. Dacă vei ține cont de explicațiile lui Jamie Oliver, vei obține un orez pufos, pentru care vei fi lăudat.
1. Ai nevoie de o cană plină cu orez. Este o cantitate suficientă pentru 4 persoane.
2. Toarnă orezul într-o oală.
3. Pune peste orez două căni pline cu apă clocotită şi puţină sare.
4. Pune-l la fiert 8-10 minute, la foc mare, cu capacul pus.
5. Dacă vrei să-i dai culori sau arome diferite, e la fel de simplu: adaugi condimentele în apă în care fierbi orezul, scrie foodstory.stirileprotv.ro. Poţi folosi şofran, cardamom, scorţişoară, turmeric, în funcţie de reţeta pe care ţi-o doreşti.
Vezi și: Rețete de post. Cartofi copți cu usturoi
Tocană de murături prăjite. Cea mai gustoasă mâncare
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu