Cum înlături pericolul ca maioneza să se taie, dar și ce faci să dregi maioneza tăiată

Fotografie de la JJ Jordan: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/dragu-adorabil-dragala-expresie-faciala-2365338/
Fotografie de la JJ Jordan: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/dragu-adorabil-dragala-expresie-faciala-2365338/

Cum faci maioneza?

Ce faci dacă ți s-a tăiat maioneza? Dar cum elimini pericolul ca maioneza să se taie? Aflați din rândurile de mai jos.

Pentru a reuși maioneza este nevoie ca toate ingredientele să aibă aceeași temperatură. De aceea este bine să le așezați pe masă cu o oră înainte de a începe să o preparați. Adăugați, de la început, o linguriță de apă pentru fiecare gălbenuș. Muștarul, sarea, piperul se pun pe gălbenuș de la început.

Pericolul ca maioneza să se taie poate fi înlăturat dacă în timpul preparării se adaugă, din când în când, câteva picături de apă sau oțet. Pentru a drege maioneza tăiată, se freacă separat într-un vas un gălbenuș de ou crud. Se toarnă apoi, puțin câte puțin, din maioneză, până ce se încorporează în întregime. Oul poate fi înlocuit cu un cartof fiert.

VEZI ȘI: Truc care te ajută să obții o cantitate aproape dublă de zeamă dintr-o lămâie

Există un truc care te ajută să obții o cantitate aproape dublă de zeamă dintr-o lămâie.

Înainte de a stoarce lămâia, țineți-o, un minut-două, într-un vas cu apă fierbinte. După acest „tratament”, veți obține o cantitate aproape dublă de zeamă de lămâie.

VEZI ȘI: Simți o foame irezistibilă? Cu două alimente o lichidezi imediat

Simți că ți-e foame non stop, dar vrei să slăbești? Iată câteva ponturi!

Înlăturați de pe masă solnița - și, bineînțeles, cutia cu piper sau boia iute - pâinea, cana de apă și untul. Începeți masa cu o salată îmbelșugată, legumele ocupând mult loc în stomac, fără a aduce un aport mare de calorii.

Dacă simțiți o foame irezistibilă, potoliți-o cu o gumă de mestecat. Înainte de a merge să luați masa la prieteni, mâncați un ou tare. Vă va micșora sensibil pofta de mâncare. Și nu uitați: digestia lui consumă multe calorii.

Nu faceți în casa provizii de bomboane, ciocolată, prăjituri sau biscuiți.

VEZI ȘI: Ce se întâmplă când pui bicarbonat pe carne. Trucul simplu al marilor bucătari

Pune bicarbonat pe carne.

Nimic nu se compară cu o bucată de carne fragedă şi gustoasă. Marii bucătari folosesc un truc simplu pentru ca friptura să iasă mai fragedă. Puteți obține aceeași carne fragedă și gustoasă cu un simplu ingredient: bicarbonat de sodiu.

Iată ce trebuie să faceţi:

Pasul 1

Pregătiți carnea. 

Pasul 2

Presărați bicarbonatul peste carnea crudă. Folosiți aproximativ o lingură la 450 grame de carne. 

Pasul 3

Lăsaţi bicarbonatul pe carne cel puţin o oră.

Pasul 4

Clătiți bine carnea, apoi uscați-o cu șervețele de hârtie.

Pasul 5

Continuați cu rețeta dumneavoastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel