EXCLUSIV  Cum își propune Sebastian Burduja să facă un București pet-friendly: Acesta ar fi visul meu pentru un oraș civilizat / video

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Municipiului București, a fost invitat la emisiunea electorală DC Anima, de pe DC News și DC News TV, unde a vorbit despre măsurile pe care le-ar lua pentru un București pet-friendly. 

Sebastian Burduja a vorbit, în cadrul emisiunii, despre măsurile pe care le-ar lua în viitorul său mandat de primar general, axându-se pe problematica animalelor de companie. Acesta a subliniat că soluțiile bune vin adesea din partea societății civile și a experților, nu doar de la stat. În programul său se află inițiativa de a face instituțiile publice pet-friendly, fiind inspirat de exemple din Ilfov și alte țări occidentale, unde este normal să intri cu animalul de companie în primărie sau alte locuri publice.

„Ce ți-ai propus, în viitorul tău mandat de primar general, ca măsuri pentru zona aceasta a animalelor? Există acest lucru în programul tău?", a întrebat Tudor-Tim Ionescu. 

„Există. De aceea sunt aici și de aceea vreau să lucrăm în continuare împreună pentru că eu nu cred că un om sau o instituție a statului are monopol asupra soluțiilor bune. De cele mai multe ori, ele vin de la societatea civilă, de la experți. Sunt lucrurile de bază: să avem instituții publice pet-friendly. Am văzut chestia asta la Ilfov și Hilde Tudora, care e acum candidat la Consiliul General, a fost un pionier în acest sens, împreună cu Hubert Thuma de la CJ Ilfov.  

Așa cum în străinătate e o chestiune de normalitate, să te duci la primărie să-ți rezolvi o problemă și să intri cu cățelul sau cu pisica, așa trebuie să ajungem și la noi. După ce se deschid instituțiile publice, cred că și mediul privat se poate deschide, restaurante, cafenele. Am umblat cu toții în Franța sau în alte țări unde e o chestie de normalitate, de bun simț.”, a spus Sebastian Burduja. 

„Dublat și de o educație a posesorilor pentru că eu nu pot să întru cu câinele meu care să latre, să tragă, să marcheze. Trebuie să fie un câine educat. Lucrurile astea merg împreună.”, a completat Tudor-Tim Ionescu. 

„Sută la sută de acord! Dacă nu merg împreună, atunci efectul va fi invers și societatea va reacționa și va spune: „Ne pare rău”. După aceea, cei care au animăluțe de companie și au un comportament civilizat vor avea de suferit din cauza celor care nu au învățat aceste lucruri și nu le aplică.", a spus Sebastian Burduja. 

 

3. Sursa foto... (caine-dog-running-grass_54874100.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm 

 

„Acesta ar fi visul meu pentru un București civilizat"

Sebastian Burduja a vorbit despre condițiile precare din adăposturile pentru câini din Capitală, a pledat pentru accesul liber al câinilor în parcurile publice și și-a exprimat dorința ca în fiecare cartier din București să existe un parc pentru câini la maxim 15 minute de mers pe jos. 

„Apoi, condițiile în adăposturile pentru căței, din Capitală. Înțeleg că sunt proaste, sunt nepotrivite.

Accesul animalelor în parcuri pe spații verzi, sigur, strângând după animăluțele noastre, dar permițându-le accesul. Nu e niciun motiv pentru care să nu facem ceea ce se face în orice țară civilizată. De exemplu, eu, în America, țineam câinele pe spații verzi fără lesă, se juca cu alți câini. Dacă nu e un câine periculos, dacă nu fuge și e sub supravegherea ta, să poți să faci chestiunea asta și să nu încalci legea. 

În America, stăteam la un sfert de oră de un dog park și cred că e o distanță acceptabilă, spre maxim, în care, în fiecare cartier, lângă fiecare bloc din România, ar trebui să avem un dog park, un țarc pentru câini să se joase pentru că ne face și nouă bine să scoatem cățelul la plimbare, să ne mișcăm, să ne simțim bine.

Acesta ar fi visul meu pentru un București civilizat, în care ai, la 15 minute de locuința ta, un țarc pentru căței. Nu trebuie să fie ceva foarte mare, dar trebuie să fie civilizat.", a spus Sebastian Burduja la emisiunea electorală DC Anima, de pe DC News și DC News TV. 

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel