Aveţi senzaţia de cap greu, o proastă dispoziţie, migrene constante? Toate acestea pot fi simptome ale unor boli care indică faptul că vasele de sânge ale creierului au nevoie de curăţare.
Medicul şi fitoterapeutul rus dr. Svetlana Tkacenko ne împărtăşeşte câteva reţete populare care şi-au dovedit deja eficacitatea chiar şi în boli precum ateroscleroza sau osteocondroza cervicală. Pacienţii care le folosesc subliniază că starea lor de bine se îmbunătăţeşte după două până la trei săptămâni, scrie Rador, citând actualno.com.
Luaţi patru până la cinci nuci decojite şi măcinaţi-le bine. Apoi adăugaţi câte o lingură de miere de tei, ghimbir măcinat şi scorţişoară. Se amestecă totul şi se lasă o zi la frigider. Se recomandă să luaţi o lingură din acest amestec de trei ori pe zi, cu 30-40 de minute înainte de masă.
Este necesar să amestecaţi bine o cană de miere naturală şi o treime de cană de suc de ceapă. Este recomandat ca din acest leac să se consume câte o linguriţă de trei ori pe zi, cu 30-40 de minute înainte de masă. Acest medicament ajută și la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, medicul recomandă să beţi o jumătate de pahar de suc de rodie, mere sau morcov cu 30-40 de minute înainte de masă. Este bine să alternaţi aceste sucuri.
Medicul recomandă, cu 20 de minute înainte de micul dejun, să se consume o mână de stafide cu nuci, precum şi să se bea o cană de apă în care se adaugă o lingură de miere, ori o jumătate de linguriţă de suc de lămâie.
Citește și:
Băuturile care-ți curăță ficatul și sângele de toxine
Armurariul și oţetul de mere
Dintre principiile naturale care ne ajută să detoxifiem ficatul şi să-l protejăm, medicul Cristian Jianu recomandă armurariul, care este o plantă utilă în ciroză, în hepatita alcoolică, în hepatita virală, în toxicitatea provenită de la chimicale, în ciuperci, scrie adevarul.ro. Armurariul este o substanţă care ajută la aceste afecţiuni şi 900 de miligrame de două ori pe zi în timpul meselor este foarte util pentru sănătate.
Oţetul de mere este foarte util ca detoxifiant hepatic, consumat înainte de masă ajută la ameliorarea metabolismului grăsimilor. O lingură de oţet într-un pahar de apă de două ori pe zi la mesele principale ajută la scăderea absorbţiei grăsimilor.
Agrişa indiană și lemnul dulce
Băut de două ori pe zi, ceaiul din praf de rădăcină de păpădie ajută la detoxifiere. Agrişele sunt bogate în vitamina C, ajută foarte mult ficatul şi ajută funcţia hepatică să funcţioneze optim. Se recomandă patru-cinci agrişe crude pe zi în salate. Citește mai departe>>
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu