Cum îți dai seama că pisica ta e fericită

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @8photo
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @8photo

Stăpânii de pisici se întreabă adesea dacă pisicile lor sunt cu adevărat fericite. Deși fiecare pisică este unică și, la fel ca oamenii, ele pot manifesta fericirea în moduri diferite, există totuși câteva indicii care arată că o pisică este fericită. 
 
 

Iată câteva semne care te ajută să îți dai seama dacă pisica ta simte bucurie!

Indiciile vocale

Pisicile pot literalmente "spune" că sunt fericite. În general, sunetele cu tonalitate mai înaltă sunt "fericite," pe când cele cu tonalitate mai joasă pot exprima puțină frustrare. Pisicile liniștite își pot exprima fericirea prin tăcere și pot vocaliza mai mult atunci când sunt nefericite. Confuz, nu-i așa? Dar tocmai de aceea oamenii își iubesc felinele enigmatice! Deși torsul nu este întotdeauna un semn de fericire, în majoritatea cazurilor, este un indiciu de mulțumire sau chiar de extaz. 

Limbajul corpului

Există multe poziții ale ochilor, urechilor și corpului care indică sentimentele de supărare sau de mulțumire ale pisicii. De exemplu, o pisică relaxată, mulțumită, poate sta cu lăbuțele din față ascunse sub corp, urechile orientate înainte și pleoapele "somnoroase," poate pe jumătate închise. Clipirea lentă este un gest al unei pisici fericite. Dilatarea bruscă a ochilor poate indica o bucurie în fața unui castron plin cu mâncare, de exemplu, dar poate fi văzută și în cazuri de stres. Pisicile fericite își țin mustățile ușor înainte, blana netedă și coada relaxată. O pisică fericită și implicată își ține coada dreaptă, cu vârful ușor îndoit.

Este implicată și încrezătoare

O pisică fericită arată interes față de mediul său. Poate fi cea care își bagă lăbuța în orice lucru nou din casă sau poate doar să observe calm de la distanță. Deși multe pisici au un instinct înnăscut de a se feri de străini, pisica fericită reacționează cu precauție, nu cu frică. Pisicile încrezătoare au cel mai mare nivel de fericire.

2. Sursa foto... (pisica-british-cat_72346200.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @user17720863

Joacă

Pisoii sănătoși se joacă fără oprire și pur și simplu nu știu altceva decât să fie fericiți. Joaca este un indiciu excelent care arată că o pisică este fericită. Pe măsură ce pisicile se maturizează și înaintează în vârstă, activitatea de joacă se diminuează în mod natural, dar de obicei rămâne prezentă într-o anumită măsură. Orice tip de joacă, de la curse nebunești și lupte, până la atingeri delicate cu lăbuța, poate indica fericirea felină. 

Somn

Pisicile pot dormi mai mult atunci când sunt bolnave sau deprimate, dar preferințele lor pentru anumite locuri de dormit pot indica fericire. Dormitul alături de alte pisici, și mai ales căutarea acestora, sugerează relații bune cu partenerii de somn aleși. Dacă pisica ta te alege pe tine ca partener de dormit, bucură-te! Asta înseamnă că are încredere în tine.

Îngrijire

Pisicile care se simt bine se îngrijesc corespunzător. O îngrijire precară este un semn de nefericire, boală sau rănire, așa că atunci când pisica ta este îngrijită, e un indiciu pozitiv că se simte bine. Îngrijirea altor pisici sau linsul stăpânului (așa cum se întâmplă și cu dormitul împreună) arată, de asemenea, încredere și o relație pozitivă. Pisicile care se simt bine împreună pot să se îngrijească una pe cealaltă. 

Mâncare

Pisicile fericite au apetit sănătos. Pot părea că blufează și își antrenează stăpânii să le ofere delicatese speciale sau mâncare preferată. Dar, în multe feluri, acest tip de manipulare este doar un semn care arată cât de implicate sunt pisicile în promovarea propriei fericiri, potrivit Thesprucepets.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel