Cum îți dai seama că s-a învechit oja. Afli cu un simplu truc!

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Nu e mare nenorocire dacă te dai pe unghii cu un lac expirat, însă nici efectul nu va mai fi unul spectaculos. Iată cum poţi afla dacă oja ta preferată mai poate fi folosită sau nu.

O sticlă de mărime medie are o durată de viață de aproximativ doi ani, spune expertul în unghii Tina Wang, proprietarul Salonului Lunula din Brooklyn, New York, relatează yahoo.com "Pentru a ști exact este mai important să ne gândim cât de des a fost folosit și cum a fost păstrat", adaugă ea. "Expunerea la soare și controlul temperaturii sunt doi factori care joacă un rol important. O ojă care a fost păstrată constant într-un spațiu răcoros și uscat - starea preferată - va dura mai mult decât una care a fost lăsată în lumina directă a soarelui cu un capac care nu a fost complet închis și poate chiar mai mult de doi ani", explică aceasta.

Când începe să se îngroaşe

Calitatea unui lac de unghii se degradează în timp, e lucru ştiut. Ce se întâmplă, de fapt, când îşi pierde din proprietăţile originale? „Nu se va întinde la fel de bine, pigmentul nu va fi la fel de vibrant și se va produce separarea”, explică Mary Berry, fondatoare și CEO Cosmos Labs. Acest lucru se datorează faptului că lacul de unghii conține solvenți care în cele din urmă se evaporă, determinând ingredientele rămase să devină groase și să nu se mai amestece la fel de ușor. Și pigmenții încep să se estompeze, mai spune specialista.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel