Temperatura uleiului este foarte importantă atunci când vine vorba de gătit. Dacă acesta nu este încins, mâncarea va ieşi uleioasă. Vă prezentăm un truc simplu care vă va ajuta să vă daţi seama când uleiul este perfect pentru gătit.
Dacă nu aveți un termometru, folosiți acest mic truc. Vă va ajuta să vă daţi seama dacă uleiul este încins.
O jumătate de litru de ulei
1 felie de pâine tăiată în pătrate mici
Turnaţi uleiul într-o tigaie şi încălziţi-l la foc mare. Când începeţi să observați formarea de valuri mici în ulei, aruncați o bucată de pâine și așteptați ca acesta să se ridice la suprafață și să înceapă să se rumenească.
Știți că uleiul este perfect pentru a începe să gătiţi în momentul în care se formează bule mici în jurul pâinii. Imediat ce pâinea este aurie și crocantă, îndepărtați-o. Aveți deja uleiul gata de prăjit!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu